Spring menu over

HVAD TILBYDER VI?

Åben Anonym Ungerådgivning tilbyder 2-3 anonyme samtaler til unge mellem 13-23 år. 

Hvis du har bopæl i Hillerød har du mulighed for at få et samtaleforløb på op til 8 samtaler. 


Problemer har det med at vokse sig store, når man går med dem alene. Vores tanker kommer let til at køre i ring, og det kan være svært at finde løsninger eller nye perspektiver, hvis man ikke har nogen at tale med.

HVAD KAN DU TALE OM?

Du kan henvende dig med alle slags udfordringer eller problemer. Her er nogle eksempler på, hvad andre unge henvender sig med:

PERSONLIGE UDFORDRINGER: Fx ensomhed, tristhed, selvkritik, selvværd, stress, angst, stress, misbrug, tvangstanker 

VENNER: Dilemmaer, misforståelser, konflikter, og udfordringer  i forhold til venner og bekendte - også på de sociale medier.

FORÆLDRE: Uoverensstemmelser, misforståelser, udfordringer med at kommunikere. Konflikter med forældre fx i forhold til regler, forældres skilsmisse, eller forældres problemer.

SKOLE: Eksamensangst, nervøsitet for at fremlægge, manglende motivation, klassen, mobning.

KÆRLIGHED: Forelskelse, kærestesorg, dilemmaer, sex

IDENTITET: Hvem er jeg, seksuel orientering

DIGITALE MEDIER: Billeddeling, mobning, grooming

HVORDAN HJÆLPER VI DIG?

Det er forskelligt, hvordan vi støtter og hjælper dig, når du henvender dig i ungerådgivningen. Det afhænger af den udfordring, du henvender dig med.
  • Som regel hjælper vi dig til at få fortalt de ting, du gerne vil tale om. Vi stiller dig ofte nogle spørgsmål, så både vi og du selv kan komme til at forstå din situation bedst muligt
  • Vi hjælper dig til at prioritere dét, der er vigtigst for dig at tale om eller få gjort noget ved
  • Vi hjælper dig til at finde motivationen
  • Vi støtter dig til at se nye perspektiver på din udfordring
  • Hvis du har lyst, præsenterer vi dig for relevant viden og relevante værktøjer, du kan bruge for at skabe en forandring
  • Hvis du har brug for mere hjælp, end hvad vi kan tilbyde, henviser vi dig til det rigtige sted

HVAD BETYDER DET AT VÆRE ANONYM?

Vi tilbyder 2-3 anonyme samtaler i Den Åbne Anonyme Ungerådgivning, også selvom du er under 18 år. At du er anonym betyder, at ingen får at vide, at du har været til en samtale hos hos.

Hvis du ønsker at fortsætte samtaler med os herefter, skal dine forældre give deres accept (hvis du er under 18 år). 

Ligesom alle andre fagfolk har vi skærpet underretningspligt, hvis vi bliver voldsomt bekymret for din trivsel og udvikling. Det betyder, at vi skal sørge for, at du får den rette hjælp. Vi orienterer dig altid, hvis vi går videre med noget, og vi sørger så vidt muligt for at gøre alting i dit tempo og med dit samtykke.

HVORFOR BRUGE OS?

Mange af de unge, der kommer i Den Åbne Anonyme Ungerådgivning, fortæller, at de synes, det er rart at tale med én, der ikke er indblandet i deres hverdag til dagligt. Det kan gøre det nemmere at fortælle noget, der er svært, og nogle gange er det også nemmere at finde nye løsninger og perspektiver, når man taler med en neutral person, hvor der ikke er følelser på spil.

Mandag- Torsdag kl. 12.00-17.00

Logo